Geef één uur voor meer natuur!
De grootste beweging ter wereld
Overal ter wereld komen mensen in actie!
Kan één uur de wereld veranderen? Onmogelijk. Het is maar één uur.
Maar wat als overal ter wereld miljoenen mensen één uur lang iets goeds doen voor de natuur en onze toekomst? Eén uur waarin miljoenen mensen wereldwijd in actie komen — van Sydney tot Scheveningen. Eén uur waarin overal de lichten uitgaan — van de Euromast tot de Eiffeltoren.
Eén uur dat steden, landen en continenten met elkaar verbindt om op te komen voor onze kwetsbare natuur. Eén uur dat het goede voorbeeld geeft voor alle uren die nog gaan komen. Eén uur voor meer natuur. We staan voor grote uitdagingen maar samen staan we sterk. Kan één uur de wereld veranderen? Het is een begin en het is aan ons.
In 2024 stonden naar schatting 1.700.000(!) Nederlanders stil bij Earth Hour en gaven wereldwijd nog vele miljoenen mensen één uur meer natuur. Sluit ook aan: zet op zaterdag 22 maart om 20:30 één uur het licht uit tijdens WWF-Earth Hour 2025.
Wat doe jij in het donker?
Meedoen is simpel: je kunt gewoon thuis je lichten uitzetten en zo je aansluiten bij een wereldwijde beweging. Met deze tips en thuisactiviteiten maak je het nog leuker (met kinderen)!
Zin om erop uit te gaan? Dat kan! Overal in het land worden er WWF-Earth Hour activiteiten georganiseerd, zoals lampiontochten of ‘dinners in the dark’. Daarnaast kun je zelf zien hoe grote landmarks — zoals de Euromast in Rotterdam of het imposante Scheepvaartsmuseum in Amsterdam — op zwart gaan.
Waarom WWF-Earth Hour?
Natuurverlies en klimaatverandering raken vandaag ál het leven op aarde. Niet in de laatste plaats onszelf. We moeten van natuurverlies naar natuurwinst. Zo blijft de aarde leefbaar voor iedereen. Het kán, als we er samen voor kiezen.
WWF-Earth Hour is de grootste internationale campagne van WWF voor de natuur op aarde. Het vindt in bijna alle landen plaats. En daar zijn we best trots op! Tijdens WWF-Earth Hour laat je zien dat je de natuur belangrijk vindt. Met één simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip het signaal af dat we niet zonder natuur kunnen.