Simon de TREY-WHITE / WWF-UK

INNO-Fonds: Innovatieve projecten

Een INNO-project geeft op vernieuwende wijze een impuls aan internationale natuurbescherming. De maximale subsidie bedraagt 10.000 euro per project.

Dien je subsidieaanvraag in voor 1 januari 2025

INNO-fonds

Innovatie projecten

Innovatieve projecten

Het INNO-Fonds heeft als doel kleine Nederlandse organisaties te ondersteunen bij innovatieve projecten binnen of buiten Nederland, ten behoeve van internationale natuurbescherming. Het fonds is bedoeld als opstartgeld voor allerlei soorten projecten, bijvoorbeeld educatie, onderzoek, capaciteitsopbouw etc, die bij voorkeur inzichten opleveren voor WWF om elders in te zetten. 

Om in aanmerking te komen voor subsidie dient een project onder andere te voldoen aan de volgende criteria:

  • Klein en innovatief
  • Link met internationale natuurbescherming
  • Tastbaar met concrete resultaten
  • Voorbeeldrol voor andere projecten
  • Versterking van maatschappelijke organisaties

Lees alle criteria in de voorwaarden

Een INNO-project geeft op vernieuwende wijze een impuls aan internationale natuurbescherming. De maximale subsidie bedraagt 10.000 euro per project. Het INNO-Fonds is niet bedoeld voor individuele aanvragen van studenten.

Meld je aan en maak kans op subsidie

De nieuwe subsidieronde loopt tot 31 december 2024. Stuur jouw idee in en wie weet kom je in aanmerking voor de INNO-subsidie.

Aanvragen subsidie INNO-Fonds

Resultaten en updates

Jane Liu

INNO-Fonds financiert GPS-systeem om leeuwen en vee te beschermen

Tijdens een expeditie in Okavango Delta, in het noorden van Botswana, zijn zes leeuwen uit verschillende groepen voorzien van een GPS-halsband. Een van de GPS-systemen is gefinancierd door het INNO-Fonds van WWF.
Meer info
Petteri Hautamaa

Trekkende zoetwatervissen wereldwijd met meer dan 80 procent afgenomen

Het gaat erg slecht met trekvissen als zalm, paling en stekelbaars. Het aantal trekkende zoetwatervissen is tussen 1970 en 2020 wereldwijd met meer dan 80 procent afgenomen, blijkt uit een onlangs gepubliceerd rapport van verschillende natuurbeschermingsorganisaties.
Meer info
Wild Wonders of Europe  / Igor Shpilenok / WWF

Hoopvol nieuws over saiga-antilopen

Op de VN-Klimaattop in Dubai heeft IUCN (International Union of Conservation of Nature) vandaag de nieuwste Rode Lijst van bedreigde soorten bekendgemaakt. Een toepasselijke plek want de klimaatcrisis heeft enorme negatieve gevolgen voor diersoorten, van de Atlantische zalm tot groene zeeschildpadden. Er zijn ook lichtpuntjes, want met de saiga, de antilope van de steppen in Centraal-Azië, gaat het ondanks de druk van klimaatverandering juist beter.
Meer info