Vrijwilligerswerk bij WWF
Laat je groene hart spreken
Wil jij in actie komen voor meer natuur? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Als grootste natuurbeschermingsorganisatie ter wereld kunnen we echt impact maken. Van het Braziliaanse regenwoud tot de Afrikaanse savanne en van de Noordpool tot onze eigen rivierendelta.
Natuurverlies, de klimaatcrisis… heeft mijn bijdrage echt zin? Je hebt helemaal gelijk, we staan voor grote uitdagingen. Gelukkig is het nog niet te laat. Samen kunnen we het tij nog keren. Dus sluit je aan bij ons vrijwilligersnetwerk en ontmoet gelijkgestemden terwijl je anderen inspireert om ook voor meer natuur te kiezen.
Dit doet een vrijwilliger
WWF beschermt en herstelt natuur over heel de wereld. Ons werk is heel divers en dat geldt ook voor ons vrijwilligerswerk. We zoeken vrijwilligers die een paar uurtjes in de week kunnen missen, expert willen worden op het gebied van natuurbescherming en alles willen leren over het belang van oceanen, bossen, zoetwater en een gezond klimaat.
Deel je passie voor de natuur
Ben je gepassioneerd over natuurbescherming? Dan kun je deze passie overbrengen op scholen of tijdens regionale evenementen. Heb jij andere skills? Misschien past de rol van teamcoördinator, penningmeester, social media beheerder of verkooptijger beter bij jou. En als deze rollen niet aansluiten, kijken we graag samen of er een andere rol is die perfect bij jou past.
Aanmelden: zo werkt het
Het Wereld Natuur Fonds telt 800 vrijwilligers, die zijn onderverdeeld in regioteams. Ook bij jou in de buurt is een team actief. Benieuwd welk team dat is? Vul dan je postcode hieronder in. Op de pagina van jouw regioteam vind je meer informatie over wie zij zijn en wat ze doen, alle openstaande vacatures en de aanmeldprocedure.
*There is a special team for non-Dutch speaking members (WWF-NL Volunteers). If you would like to join this team, please choose this option on the registration form.
Bij welk regioteam woon ik in de buurt?
Veelgestelde vragen
- Dat bepaal je vooral zelf. Als coördinator ben je gemiddeld twee tot vier uur per week bezig voor het Wereld Natuur Fonds. Als uitvoerend teamlid moet je rekenen op gemiddeld een uur per week. Alles is echter afhankelijk van de grootte van het team en uiteraard van hoeveel tijd je er zelf aan kwijt kunt/wilt zijn.
- Vrijwilliger zijn bij WWF is leuk, inspirerend, voelt goed… Je ontmoet anderen, je kunt je ontwikkelen en doen wat bij je past.
- Er zijn volop mogelijkheden om te werken aan eigen initiatieven.
- Je krijgt gratis training en er zijn e-learnings beschikbaar om je op weg te helpen bij je vrijwilligerswerk.
- Je krijgt volop ondersteuning in materialen en toegang voor intranet waar je alles kunt vinden voor je werk.
- Het is een mooie toevoeging op je CV.
- Je hoort bij een netwerk dat zich sterk maakt voor natuurbescherming wereldwijd.
- Je kunt bijvoorbeeld evenementen organiseren, gastlessen geven en meehelpen met campagnes. Het is belangrijk dat je doet wat je leuk vindt! Dus overleg je met je teamcoördinator wat nodig is, wat jij leuk vindt en waar jouw kracht ligt. Samen bepaal je wat je gaat doen. Een overzicht van functies en taken vind je hier.
- We ondersteunen onze vrijwilligers zo goed mogelijk met de juiste materialen, kleding, training en bijeenkomsten zoals inspiratie- en introductiedagen. Op het intranet voor vrijwilligers vind je alle informatie die je nodig hebt voor je vrijwilligerswerk.
- We werken graag samen met de lokale bevolking en zorgen ervoor dat het beschermen van de natuur gunstig voor hen is. Daarom werken we vooral met hen samen. WWF-International heeft vrijwilligers en stageprogramma's voor jongvolwassenen. Ben je tussen 19 en 27 jaar, kijk dan hier.
- Kosten die zijn gemaakt voor bijvoorbeeld het bijwonen van een vergadering of bijeenkomst kunnen worden vergoed. Dit gebeurt altijd in overleg met de teamcoördinator en de penningmeester van jouw regioteam.
- Het Wereld Natuur Fonds biedt haar vrijwilligers gratis trainingen en workshops. Zo is er een basistraining voor nieuwe teamleden en ook een coördinatorentraining. Daarnaast zijn er toolkits beschikbaar om te helpen tijdens geplande activiteiten.
- Als er vragen zijn die nog niet beantwoord zijn, of als je iets anders wilt weten, kan je altijd contact opnemen met vrijwilligers@wwf.nl of telefonisch met het nummer 0800-1962.