naturepl.com / Espen Bergersen / WWF

Over WWF

WWF begon ooit als beschermer van dieren als de panda. Inmiddels is onze uitdaging veel groter. Natuurverlies en klimaatverandering raken vandaag ál het leven op aarde. Daarom is WWF op een missie: we gaan onze wereld ‘Nature Positive’ maken.

We doen én verbinden. Wereldwijd.

WWF staat midden in het veld om natuur te beschermen en herstellen. Van Limburgse rivieren tot Amazone regenwoud, van Caribisch koraal tot Afrikaanse wildlife. Met de poten in de modder: dóen is wat wij doen. Maar de wereld veranderen kan niemand alleen. Daarom slaan we de handen ineen met lokale partners. En verbinden we mensen, bedrijven en overheden, die we samen in beweging brengen.

Sinds 1962

maken we ons sterk voor meer natuur

Jürgen Freund / WWF
Wat doen we?
Geschiedenis van WWF
Tommy Ga-Ken Wan / WWF-UK
Jaarverslag

samen

om het verschil te maken

Vrijwilligers
Vrijwilligers
Roy Beusker Fotografie
Nationale Postcode Loterij
Nationale Postcode Loterij
Karine Aigner / WWF-US
Lokale bevolking
Lokale bevolking
wwf
Werken bij WWF
Werken bij WWF
naturepl.com / Doug Gimesy / WWF
Bedrijven
Bedrijven
Samen met jou
Samen met jou
Daphne Willems
Oud-WWF expert rivierdolfijnen
"Alleen als we het samen doen krijgen we de beweging die we nodig hebben om écht impact te maken."
Lees blogs van medewerkers

Praktisch over WWF

San Diego Zoo
Regels en gedragscodes
Regels en gedragscodes
Als je een euro geeft aan een goed doel, dan wil je er zeker van zijn dat die euro goed besteed wordt.
Privacy Policy
Privacy Policy
We nemen je privacy serieus en zorgen ervoor dat je informatie bij ons veilig is.
Shutterstock / isak55 / WWF
Beleggingsbeleid
Beleggingsbeleid
Directie en Raad van Toezicht
Directie en Raad van Toezicht
Ons pand
Ons pand
Het Wereld Natuur Fonds zit sinds 2006 in een kantoorpand aan de Driebergseweg in Zeist. Het gebouw is met steun van veel partijen duurzaam gerenoveerd.
Unsplash

Onze strategie

WWF-NL werkt met een meerjarenstrategie om op lange termijn de natuur goed te kunnen beschermen. In de periode van 2022 tot 2025 werken we aan vier grote doelstellingen om onze wereld 'Nature-Positive' te maken. Van natuurverlies naar natuurwinst, zo snel mogelijk.

  • 1

    Opschalen van impact in belangrijke landschappen

    We werken aan natuurbescherming in de meest biodiverse plekken ter wereld, waar we de focus leggen op het maken van lange-termijn impact.

  • 2

    Op grote schaal mensen activeren

    Jongeren, politici, boeren, burgers en CEO’s. Steeds meer mensen strijden mee en kiezen voor meer natuur, en alleen samen kunnen we de wereld veranderen. WWF-NL wil het steunen van de natuur zo makkelijk mogelijk maken, bijvoorbeeld met tips voor een duurzamer leven of doneren op een snelle manier.

  • 3

    Diversiteit, inclusiviteit en gerechtigheid als de basis van alles

    We respecteren en vieren de diversiteit in natuur, inclusief de verschillen tussen mensen. We werken samen met partners en bevolking van de gebieden waar we werken, om voor een goede toekomst te zorgen.

  • 4

    Versterken van onze capaciteit

    WWF-NL wil ervoor zorgen dat de tijd, middelen en energie van de organisatie op de best mogelijke manier ingezet worden. Zo maken we samen de grootste stappen voor de natuur!

WWF is erkend door toezichthouder CBF

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.
 

Transparantie in één oogopslag: Het CBF Erkenningspaspoort

Het CBF Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via bovenstaande banner kun je ons CBF Erkenningspaspoort bekijken.