youthmag

Meet illustrator Iskande 

Heb je de toffe poster op pagina 12 in YOUTH magazine #1-2023 gespot? Deze is gemaakt door de Franse illustrator Iskande. Leer hem kennen! 

Je bent geboren in Frankrijk, maar gedeeltelijk opgegroeid in China. Hoe zit dat?  

“Toen ik vier jaar was, verhuisde ik van Frankrijk naar China. Ik heb in Shaanzi, Beijing en Shanghai gewoond. Na de middelbare school ben ik teruggegaan naar Parijs om hier rechten te gaan studeren. Na twee jaar ben ik naar Madrid in Spanje gegaan en nu volg ik de master Recht en Duurzaamheid in Utrecht, om zo een basis te kunnen leggen voor een betere wereld.”

 Kun je iets vertellen over de poster die je hebt gemaakt?  

“Ik heb de poster oorspronkelijk ontworpen om een van mijn cursussen (waterbeheer) weer te geven. Het doel was om de noodzaak te benadrukken om echte en concrete maatregelen te nemen om het milieu te beschermen en eventuele onomkeerbare nadelige effecten te voorkomen.  

We zien een zeepaardje in een straat waar mensen zouden moeten lopen. Helaas leidde het gebrek aan preventieve maatregelen om het milieu te beschermen tot deze dystopie, waar dieren de plaats van mensen innamen en evolueerden in hun vervuilde steden.”  

Wat heeft je doen besluiten deze studierichting op te gaan?  

“De verschillende milieukwesties die in de voorhoede van de Chinese samenleving spelen, deden me al vroeg beseffen welke verantwoordelijkheid mijn generatie heeft om ze aan te pakken. Als student Rechten en Duurzaamheid in Europa ben ik bezig met hoe onze generatie het milieu kan beschermen.”  

Wat is je favoriete plek op aarde?  

“De mooiste plek op aarde vind ik een plek in China, de Shangri-La bergen. Het is een prachtige plek waar de lucht zuiver is, waar het water kristalhelder is en waar de lucht oneindig lijkt. Ik zag hier de melkweg voor het eerst.”  

Wil je meer zien van Iskande?

Volg hem op Instagram via @ -drekanis- of ga naar zijn website.