Jaren 00

De geschiedenis van WWF: wat hebben we gedaan in de periode van 2000 t/m 2009?

Pandadroom

2002 De Efteling PandaDroom

In juni 2002 neemt De Efteling een nieuwe attractie in gebruik die samen met het Wereld Natuur Fonds tot stand is gekomen: PandaDroom. In een avontuur vol spektakel, spanning en humor maakt de bezoeker een wereldreis door de natuur, waarbij hij oog in oog komt te staan met de natuur in al haar facetten, inclusief de bedreigingen. Een 3D-film en veel verrassende effecten zorgen voor een bijzondere doe-, leer- en kijkervaring.

2005 Borneo Actie

Start van de actie ‘Laat de bossen van Borneo niet verdwijnen’. Het bos en de bijzondere planten en dieren op Borneo worden bedreigd door de aanleg van palmolieplantages, bosbranden, houtkap en de handel in bedreigde soorten. In het hart van het eiland wil het Wereld Natuur Fonds een aaneengesloten gebied van 22 miljoen hectare beschermd bos creëren: het Hart van Borneo. In heel 2005 worden in Nederland activiteiten voor Borneo georganiseerd. In februari 2007 tekenen de drie landen die grondgebied op het eiland hebben (Indonesië, Maleisië en Brunei) een overeenkomst waarin ze de intentie uitspreken het beoogde grensoverschrijdende natuurgebied in het hart van Borneo daadwerkelijk op te zetten.

WWF kaartjes Borneo met de tekst 'Laat de bossen niet verdwijnen'
WWF kaart Amazone met de tekst 'Laat de Amazone leven'

2007 Amazone

Het Wereld Natuur zet een grote campagne op voor de Amazone.

Dit grootste regenwoud van de wereld in Zuid-Amerika is van levensbelang voor het tegengaan van klimaatverandering, maar wordt ernstig bedreigd door ontbossing. Een belangrijk doel van de campagne, die wordt gevoerd onder de naam ‘Laat de Amazone leven’, is het instellen van meer beschermde gebieden.

In 2007 en 2008 krijgt 5,2 miljoen hectare tropisch regenwoud in het Amazonegebied een beschermde status.

Cover Nederlandse editie Living Planet Report 2008

2008 Living Planet Report

Het Wereld Natuur Fonds brengt voor de eerste keer een Nederlandse versie uit van het internationale Living Planet Report. Dit WWF-rapport verschijnt elke twee jaar.

Het beslag dat de mens op de aarde legt, de voetafdruk, is tussen 1961 en 2005 wereldwijd gestegen. Sinds eind jaren tachtig vraagt de mens meer van de aarde dan deze kan regenereren. Voor de Nederlandse voetafdruk geldt dat er ongeveer twee aardbollen nodig zijn als iedereen zo zou leven als de gemiddelde Nederlander.

Test ook je eigen voetafdruk!

Lees verder

Jaren 90
Jaren 90
Jaren 2010
Jaren 2010
Santiago Cabral

Wat kan ik doen?

De natuur heeft jouw hulp nodig

Word donateur

Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen voor een vast bedrag per maand. Je ontvangt hierbij eventueel een leuk welkomstcadeau. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!