youthmag

Meet Anne van Rijn!

Op pagina 12 van YOUTH magazine 2 spot je een toffe poster, gemaakt door Anne van Rijn. We vroegen haar wie ze is en wat voor werk ze maakt! 

Waarom heb je voor de studie Product Design gekozen? 

“Ik ben graag bezig met diverse vormen, kleuren en materialen. En bij Product Design kan ik dit allemaal samenvoegen tot een nieuw onderzoek of juist een tof product. De school biedt namelijk veel werkplaatsen waar ik mijn gang kan gaan. Denk aan een keramiek-, hout- en textielwerkplaats.” 
 

Waar richt je je op tijdens je studie/werk? 

“Ik ben aan het ontdekken wat ik kan en leuk vind om te maken. Maar vooral waar ik me nog in kan verdiepen. Wat past bij mij? Welke technieken en vormen komen elke keer terug in een ontwerp van mij?” 
 

Wat zien we op de poster? 

“Een beeld dat veel kleuren en vormen bevat. Een aap die net zijn bananenschil laat vallen, een olifant die de zee voor de haai en de vissen blaast. De giraf die met zijn lange nek van onder wat blaadjes van de boom probeert te pakken. Je ziet het allemaal!” 
 

Zit er een betekenis achter de poster? 

“Ik wilde een enthousiaste, speelse en kleurrijke poster maken, waar ik aan denk bij de natuur. Dit meer geïllustreerd en fantasierijk, dan de werkelijkheid. Want zo kijk ik vaak naar de dingen en zo kun je bij mensen op een luchtige manier een serieus onderwerp aankaarten.” 

 
Naar welke plek op aarde zou je weleens toe willen? Waarom? 

“Oef, ik wil het liefst de hele wereld zien. Maar voor nu staat Sri Lanka hoog op mijn lijstje. Waarom? Je schijnt er heel goed te kunnen surfen. Maar zodra er een leuke deal is om naar Australië, Mexico of Seoul te gaan zeg ik ook zeker geen nee.” 

 

MEET ILLUSTRATOR ISKANDE 

Heb je ook de toffe poster op pagina 12 in YOUTH magazine #1-2023 gespot? Deze is gemaakt door de Franse illustrator Iskande. Leer hem kennen!