Nigel Dickinson / WWF

NOODACTIE: Strijd mee tegen de vuurzee

Zuid-Amerika brandt. Zoals nooit eerder. Per dag ontstaan er 385 nieuwe bosbranden. Een gebied ter grootte van tien keer Nederland gaat in vlammen op. Dieren zoals de jaguar stikken in dikke rook. Miereneters verbranden. Dat moet stoppen.  

Geef nu

Kantelpunt

In de eerste 9 maanden van 2024 zijn er in de Braziliaanse Amazone meer dan 104.000 branduitbraken vastgesteld, dat is 84% meer dan in dezelfde periode in 2023. Dat zijn zo’n 385 uitbraken per dag! Hopelijk is dit nog niet het gevreesde kantelpunt voor de regenwouden van de Amazone: het moment waarop het regenwoud zichzelf niet meer in stand kan houden en verandert van een rijke, groene jungle in een verdord gebied. Een ramp voor dieren en mensen daar, maar ook voor ons híer. Er is geen tijd te verliezen.


Geef nu

En stop de allesverwoestende branden in de natuur van Zuid-Amerika. Jouw gift voor de regenwouden van Zuid-Amerika is hard nodig. Geef nu en help deze vuurzee te stoppen. 

Eenmalige gift

Jouw voorkeuren

bosbrand-blussen.jpg

Met jouw steun kunnen we: 

  • Brandbrigades trainen om vuren tegen te gaan
  • De brandweer voorzien van bluswater, voertuigen en beschermende kleding
  • Dieren die verminkt zijn geraakt evacueren en verzorgen
  • Als het vuur gedoofd is bossen herstellen 

Met jouw hulp werken we dag en nacht om vuren te blussen en regenwoud te redden. Wouden die óns als een groen schild tegen klimaatrampen beschermen. 

Er is geen tijd te verliezen

We moeten nu iets doen. Voor de jaguars, miereneters, luiaards en alle andere dieren én inwoners van de regenwouden in Zuid-Amerika. Maar ook voor ons zelf 

Close-up jaguar

De jaguar: onmisbaar

De jaguar is onmisbaar voor een gezond ecosysteem. Hij jaagt op prooidieren, zoals grazers. Zo voorkomt hij dat deze kuddes te groot worden en de natuur en andere dieren in de knel komen door overbegrazing.

Alles over de jaguar
Atlantisch Regenwoud

Hoe ontstaan bosbranden?

Steeds vaker verliezen we grote natuurgebieden door allesvernietigende branden. Over de hele wereld nemen branden toe. Elk jaar worden er records gebroken. Hoe dat komt? 

Dat lees je hier

Wat doet WWF?

Samen met overheden, andere organisaties, bedrijven en lokale en inheemse gemeenschappen zetten we alles op alles om bossen te herstellen, behouden en beschermen.

Zo doen we dat

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze successen en uitdagingen. Daarnaast krijg je inspiratie en tips om zelf de meeste groene impact te kunnen maken.

Bedankt voor je bijdrage ❤️

naturepl.com / Lucas Bustamante / WWF