Kijk Our Oceans!
Op 20 november verschijnt de miniserie Our Oceans op Netflix. James Honeyborne en Barack Obama laten je zien hoe de oceanen zijn. Ze zijn van levensbelang. Met jouw hulp kunnen we de bescherming bieden die nodig is.
Help met geld
Met jouw geld kunnen we dieren en natuur beschermen, gebieden herstellen, lobbyen voor wetten en nog veel meer!
Lees, leef, leer
Lees alles over onze projecten en succesverhalen in de maandelijkse Natuurnieuwsbrief. Ook geven wij tips en tricks voor een duurzamer leven.
Kijk de trailer!
De oceanen veranderen
Door eeuwenlang overmatig gebruik en verwaarlozing dreigen de ooit zo rijke oceanen nu te veranderen in een uitgestrekte blauwe woestenij. Het is hoog tijd om de manier waarop we onze oceanen zien te veranderen. Het zijn geen plekken waar we eindeloos ons afval kunnen dumpen en onbeperkt vis uit kunnen halen. Het zijn bronnen van leven, voor de natuur en dus voor ons. We moeten nu in actie komen om de gezondheid van de oceaan te herstellen. De oplossingen zijn binnen handbereik.
Wat doet WWF?
Hoe we de oceanen beschermen
We werken samen met lokale bewoners, bedrijven en overheden om de gezondheid van onze oceanen te herstellen voor mens en natuur.
Onze doelen:
- In 2030 is 30% van de gebieden die we vanuit WWF-NL beschermen goed beheerd door een duurzame aanpak.
-
In 2030 is het aantal niet duurzame visserijen wereldwijd gehalveerd.
-
1
Beschermde zeegebieden
Met een netwerk van beschermde zeegebieden kunnen we onderwaternatuur herstellen en beschermen. Het koraal en alle dieren onder water krijgen rust.
-
2
Niet duurzame visserij terugdringen
Samen met vissers, overheden en de plaatselijke bevolking werken we aan duurzame alternatieven, zoals bijvoorbeeld ontsnappingsluiken voor zeeschildpadden in visnetten.
-
3
Plasticvervuiling stoppen
We proberen de enorme plasticstroom naar zee te stoppen met recyclingprojecten. Ook organiseren we lokale beach cleanups.
-
4
Klimaatverandering
Als we het leven in zee herstellen, is het beter bestand tegen klimaatverandering. Zo planten we mangroven terug en kweken we koraal op.