02 september 2024

Dieren laten van zich horen

 

Liefde voor natuur bijbrengen, dat is wat het Wereld Natuur Fonds, Albert Heijn en Freek Vonk met de nieuwe spaaractie willen bereiken. Vanaf 9 september sparen kinderen voor speciale dierenkaartjes.

Er zijn 96 bedreigde dieren geselecteerd die allemaal hun eigen kaartje hebben gekregen. Via de kaartjes kunnen kinderen en gezinnen van alles over ze leren, bijvoorbeeld waar ze leven én welk geluid ze maken. Zo leert iedereen zelf waarom het zo belangrijk is dat juist alle dieren blijven bestaan en hoe we daar met z’n allen voor kunnen zorgen.

Sparen voor dierenkaartjes en unieke Soundbox

Tijdens de actieperiode kunnen kinderen sparen voor een unieke collectie dierenkaarten met afbeeldingen en informatie over bedreigde diersoorten. Op elke kaart staat in hoeverre en waarom het dier bedreigd wordt. De kleur van de kaart refereert aan het leefgebied waar het dier leeft: toendra, bossen, graslanden, woestijnen, tropische regenwouden, oceanen, de poolgebieden en dieren uit Nederland. In het bewaaralbum kun je veel meer kan lezen over de leefgebieden van de dieren.

De dieren laten van zich horen middels de unieke Soundbox, gemaakt van FSC-hout. Swipe je kaartje en je hoort het dier. Met de Soundbox kun je naast de geluiden ook een quiz spelen; er zijn per dier vijf vragen ingesproken door Freek Vonk. Zo komen kinderen en hun ouders spelenderwijs meer te weten over deze bedreigde dieren en hun leefgebieden. Verzamel alle dierenkaartjes van de campagne Dieren laten van zich horen!

Word een jaar lang gratis Ranger!

Kinderen die alle dierenkaartjes hebben gespaard kunnen gratis Ranger van het Wereld Natuur Fonds worden. WWF wil hiermee alle kinderen de kans geven om meer te leren over hoe bijzonder het dierenrijk is en hoe belangrijk het is dat we de natuur goed beschermen. Ze kunnen zelf ook direct aan de slag om de natuur te beschermen.

Album vol gespaard?

Gerelateerde artikelen

Mariëlle van Uitert / WWF

Samenleven met wolven in Nederland

Het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) begrijpt dat mensen zich zorgen maken en benadrukt dat we de situatie op een genuanceerde manier moeten benaderen.
Meer info
Casper Douma

Bouwen mét natuur, niet er bovenop!

WWF-medewerker Evita Sanches vertelt over mangroveherstel op Curacao.
Meer info

Succesvolle uitzet 250 jonge Europese steuren

Op 16 augustus 2024 zijn dertig jonge Europese steuren in de Waal uitgezet bij de Gelderse Millingerwaard. De komende dagen worden nog eens 220 exemplaren verder stroomafwaarts vrijgelaten.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).