12 maart 2020

Earth Hour Run 2020 afgelast

De geplande Earth Hour Run in Utrecht tijdens Earth Hour op zaterdag 28 maart is afgelast. De afgelopen tijd heeft de organisatie van de Earth Hour Run de ontwikkelingen en berichten van het RIVM nauwlettend in de gaten gehouden. Nu besloten is dat alle grootschalige evenementen worden afgelast, kan ook de Earth Hour Run niet doorgaan. We betreuren deze afgelasting voor alle deelnemers die de afgelopen periode hard hebben getraind en fondsen hebben geworven, maar begrijpen de keuze van het RIVM. De honderden sportievelingen ontvangen een e-mail van de organisatie.

Uiteraard gaat Earth Hour zelf wel door. In besloten gezelschap alle lichten uit en kaarsjes aan is de uitgelezen kans om stil te staan bij alles wat er in de wereld gebeurt. 

Ontvangen donaties

De reeds ontvangen donaties zullen ten goede komen aan de wereldwijde bossenprogramma’s. Nieuwe aanplant en betere bescherming van bossen, waar dieren en mensen wereldwijd afhankelijk van zijn. De urgentie is groot. Per minuut verdwijnen wereldwijd 30 voetbalvelden aan bos. Dit probleem is de afgelopen periode extra zichtbaar geworden door de verwoestende bosbranden in Australië die verband houden met de opwarming van de aarde. Internationale maatregelen tegen klimaatverandering zijn hard nodig en bossen zijn van groot belang in de strijd tegen de klimaatverandering.

Gerelateerde artikelen

Casper Douma

Bouwen mét natuur, niet er bovenop!

WWF-medewerker Evita Sanches vertelt over mangroveherstel op Curacao.
Meer info
Twan Teunissen ARK Natuurontwikkeling

Meer natuur: voor meer waterveiligheid en een mooier Nederland

‘Wolkbreuk in Friesland zet straten blank’ en ‘Wateroverlast in Limburg, campings ontruimd’, maar ook ‘Langste files van het jaar door hevige regenval’. Zomaar een paar krantenkoppen van de afgelopen week. In sommige plekken van ons land viel tot wel 70 mm water in een kort tijdsbestek door regen en onweersbuien. Is dit het ‘nieuwe normaal’?
Meer info
Petteri Hautamaa

Trekkende zoetwatervissen wereldwijd met meer dan 80 procent afgenomen

Het gaat erg slecht met trekvissen als zalm, paling en stekelbaars. Het aantal trekkende zoetwatervissen is tussen 1970 en 2020 wereldwijd met meer dan 80 procent afgenomen, blijkt uit een onlangs gepubliceerd rapport van verschillende natuurbeschermingsorganisaties.
Meer info