Het verdwijnen van leefgebieden tegengaan
De ijsbeer verliest zijn ijsgebied door het handelen van de mens.
De bescherming van natuurgebieden is de effectiefste manier om leefgebieden van dieren in stand te houden. We kijken daarbij steeds goed wat haalbaar is. Het gaat ons er niet om dat we natuurgebieden ‘op slot’ zetten, maar dat alle menselijke activiteiten in zo’n gebied in overeenstemming zijn met wat de natuur aankan. Zo kunnen we hopelijk zo veel mogelijk leefgebieden van dieren behouden.
Wat WWF doet om leefgebieden te beschermen
-
1
Lokale bevolking betrekken
Beschermde natuurgebieden kunnen bijdragen aan het levensonderhoud en welzijn van lokale gemeenschappen en de samenleving. Als de gebieden goed beschermd zijn kunnen ze water- en voedselvoorraden behouden, armoede verlagen en de impact van natuurrampen verminderen.
-
2
Klimaatverandering tegengaan
Samen met overheden, consumenten en bedrijven werkt WWF aan groene energie en beleidsbeïnvloeding om klimaatverandering tegen te gaan. We gaan in gesprek met beleidsbepalers om het verminderen van de CO2-uitstoot hoog op de agenda te krijgen. Daarnaast doen we onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering en effectieve manieren om die gevolgen aan te pakken.
-
3
Afval opruimen
Afval dat in de natuur terechtkomt kan leefgebieden van dieren verstoren. Plastic zakjes kunnen ervoor zorgen dat planten niet meer goed kunnen groeien en kleine stukjes piepschuim worden aangezien voor voedsel. WWF organiseert verschillende clean-ups waarbij vrijwilligers en medewerkers meehelpen om afval uit de natuur te halen.
Resultaten en Updates
Wereld Natuur Fonds gaat illegale ontbossing tegen met AI-systeem
Aantal Afrikaanse savanneolifanten in natuurgebied KAZA toegenomen
Wat kan ik doen?
Word donateur
Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen voor een vast bedrag per maand. Je ontvangt hierbij eventueel een leuk welkomstcadeau. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!